Triple C

Triple C: wat houdt deze methodiek in?

Triple C is gericht op het behandelen van moeilijk verstaanbaar gedrag. Hierbij wordt de focus niet op het lastige gedrag zelf gelegd, maar juist op hoe iemand met moeilijk gedrag het leven zo goed mogelijk kan leiden. Er wordt hierbij altijd contact gehouden met de cliënt. Dit ongeacht hoe moeilijk de omstandigheden kunnen zijn. Hierdoor ontstaat er een vertrouwensband tussen de cliënt en de begeleider. Er wordt bij triple C vanuit gegaan dat de cliënt iets wil zeggen met zijn of haar gedrag. Daarbij is het de taak aan de begeleider om dit gedrag te begrijpen en hier op een adequate manier mee om te gaan. Hierdoor kan de cliënt zich steeds meer ontwikkelen richting zelfstandigheid. Ook wordt er gericht gewerkt aan het herstel van het gewone leven. Er wordt gekeken naar manieren om de dag beter in te vullen, werk op te pakken of eventueel een studie te doen. Dit programma gaat ook bij lastige situaties door, zoals wanneer de cliënt probleemgedrag vertoont

Het doel van triple C

Middels triple c wordt er gewerkt aan een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie en het bieden van een goede dag invulling. Hierbij wordt er anders gekeken naar het probleemgedrag van de cliënt en werken er meerdere personen intensief samen. De vorm van aanpak bij triple c zorgt ervoor dat cliënten meer zelfvertrouwen krijgen en het problematische gedrag steeds meer afneemt. De focus ligt op het opbouwen van een relatie tussen de cliënt en begeleider, het opbouwen van competenties bij de cliënt en de onvervulde menselijke behoeften waar de patiënt mee te maken heeft. Hierbij komt geen medicatie kijken.

Onze begeleiding

Wij bieden optimale zorgondersteuning middels triple C. Hierbij wordt ons plan van aanpak optimaal op de patiënt afgestemd en wordt er samengewerkt met verschillende partijen. Al veel klanten in de GGZ hebben wij op deze manier kunnen helpen. Wij denken graag mee omtrent de best passende oplossing voor de cliënt. Zo wordt de cliënt uiteindelijk steeds zelfstandiger en neemt het probleemgedrag af.

Meer weten over triple C?

Wil je meer informatie over triple c en de manier waarbij we hiermee te werk gaan? Of wens je een begeleider in te zetten? Neem dan nu contact met ons op voor meer informatie. Je kunt bellen naar 088-11 23 900, maar ook een mail sturen. Wij staan je graag te woord en voorzien je graag van gedegen advies omtrent de inzet van de triple c methodiek.