Community support

Community support: wat is het?

Community support is erop gericht cliënten meer in hun eigen kracht te zetten. Zo krijgen ze weer de regie over hun eigen leven. Het zorgt ervoor dat het netwerk rondom de cliënt versterkt wordt en de begeleiding stapje voor stapje afgebouwd wordt. Hierbij wordt er samengewerkt met de cliënt, zijn of haar netwerk en verschillende professionals.
De focus ligt hierbij op de mogelijkheden van de cliënt en de vaardigheden waarover hij/zij beschikt. Hierbij wordt ook onderzocht wat het netwerk van de cliënt voor hem of haar kan betekenen en hoe dit in werking gesteld kan worden. Wij zorgen ervoor dat onze begeleiding hier exact bij aansluit om zo een optimaal resultaat te bereiken.

Wat houdt community support precies in?

Bij community support heeft de cliënt de regie. Hierbij dient alles wat er gebeurt eerst met de cliënt overlegd te worden. Hierdoor wordt de cliënt minder afhankelijk van de hulpverlening en leert hij of zij steeds meer op eigen benen te staan. Community support heeft diverse voordelen voor cliënten. Het kan er namelijk voor zorgen dat ze zich minder eenzaam voelen, meer zelfvertrouwen krijgen en weer meer gaan deelnemen aan de samenleving. Doordat meerdere partijen intensief samenwerken, ontstaat er weer licht aan het einde van de tunnel voor de cliënt.

De beste support middels onze community support

Onze organisatie biedt de beste vorm van community support. Wij zorgen ervoor dat cliënten optimale ondersteuning krijgen. Al vele klanten in de geestelijke gezondheidszorg zijn wij op deze manier van dienst geweest. Indien gewenst denken wij graag met je mee omtrent een geschikte vorm van support. Onze professionele medewerkers zorgen ervoor dat de kracht weer in handen van de cliënt komt te liggen en deze stapsgewijs verder komt. Zo zal een cliënt enorm groeien op persoonlijk vlak.

Meer weten over onze community support?

Wil je meer informatie over de community support die wij aanbieden of wens je meteen een begeleider in te schakelen? Wij geven je graag meer informatie over deze methodiek. Neem gerust telefonisch contact met ons op via 088-11 23 900  of stuur een mail . Neem je contact met ons op per e-mail, dan kun je spoedig een antwoord terug verwachten.