Geweldloos verzet

Geweldloos verzet: wat houdt deze methode in?

Geweldloos verzet is een op dit moment groeiende methode in zorginstellingen. Onze organisatie werkt met deze methode. De methode geweldloos verzet zorgt ervoor dat professionals handvatten hebben om conflictsituaties te de-escaleren. Hierdoor pakken ze de regie terug van cliënten die zich agressief, zelfdestructief of in andere onacceptabele vormen opstellen. De methode richt zich specifiek op de aanwezigheid van de professionele hulpverlener en het herstel van de cliënt. Wij vertellen je graag meer over het doel van de geweldloos verzet methode en de begeleiding die wij kunnen bieden.

Wat is het doel van geweldloos verzet?

Met de methode geweldloos verzet wordt ongewenst gedrag van jongeren gestopt. Vervolgens wordt hen geleerd om zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen gedrag en welbevinden. Hierbij is de professional aanwezig en investeert deze in de in het kind. Dit in samenwerking met de ouders/verzorgers, docenten en hulpverleners. Hierbij ligt de nadruk op de-escalatie. Het kind wordt niet opgegeven en er wordt gewezen op het vertrouwen dat men in hem/haar heeft en dat hij of zij ook andere oplossingen kan vinden.

Wij bieden de beste zorgbegeleiding

Wij werken via de geweldloos verzet methode en bieden de beste zorgbegeleiding. Dit doen wij voor een ruim aantal klanten in de GGZ. Wij denken graag met je mee en zorgen er samen met onze professionele begeleiders voor dat je altijd een veilig gevoel ervaart voor zowel jezelf als je personeel.

Meer informatie over de geweldloos verzet methode?

Wilt u meer weten over de manier waarop wij via de methode geweldloos verzet te werk gaan? Of wil je een ervaren begeleider inzetten? Neem dan direct contact met ons op. Je kunt ons bereiken via 088-11 23 900 of een mail sturen. Onze professionele begeleiders zijn meteen in te schakelen.