hartje

Jeugdzorg Vervoer

Jeugdzorg Vervoer: Veilig vervoer gericht op professionele en persoonlijke aandacht om jeugdigen ook onderweg de juiste zorg te bieden.

Jeugdzorg Vervoer

Gelijktijdig met de aanpassingen in de jeugdwet, betreffende de verantwoordelijkheden rondom vervoer, hebben we onze diensten uitgebreid.

Werkplek

gelderland

Jeugdzorg Vervoer begeleidt en vervoert een jeugdige met individuele aandacht en begeleiding. Jeugdigen worden 1 op 1 begeleid en zullen niet met meerdere tegelijk vervoerd worden. Hierdoor kan er direct van A naar B gereden worden waardoor de jeugdige alleen belast is met de directe reistijd. Ook kunnen wij aanvullende begeleiding bieden bij bijvoorbeeld:

 

•    een ziekenhuisbezoek

•    een intakegesprek

•    een rechtbankbezoek

•    een begeleid familiebezoek

•    terugkomst op de afdeling

Jeugdzorg Vervoer is een onafhankelijke vervoersdienst die een oplossing biedt in betrouwbaar en passend vervoer voor jeugdigen. Door de inzet en begeleiding van twee ervaren, neutrale begeleiders, is Jeugdzorg Vervoer in staat om bijzonder vervoer toegankelijker en laagdrempeliger te maken voor de doelgroep.

 

Alle medewerkers van Jeugdzorg Vervoer zijn ervaren professionals in de jeugdhulpverlening.

Door de normaliserende en de-escalerende aanpak van deze medewerkers wordt al tijdens het vervoer gezorgd voor een veilige en normale situatie, waarbij het gebruik van dwang- en drangmaatregelen wordt voorkomen.

 

Indien het voor de jeugdige van meerwaarde is dat er belangrijke derden, zoals bijvoorbeeld familie, een eigen begeleider of anderszins meerijdt, is dit altijd mogelijk.

Het vervoer wordt verzorgd in een Volkswagen Multivan met minimale herkenbare opdruk. Het voertuig is bij het inzittende gedeelte voorzien van getint glas om de privacy te waarborgen. Daarnaast is het voertuig zo ingericht, dat de veiligheid van alle betrokkenen gegarandeerd kan worden. De begeleiders zijn casual gekleed, waardoor zij zo neutraal mogelijk ogen.

2014 © GGZ Vervoersdienst | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden